Jakoś niespecjalnie zauważam, by zbliżały się Święta, a tu do Wielkanocy tak naprawdę już niedaleko. Może mój brak spostrzegawczości związany jest z faktem, że nie lubię tych Świąt, z przyczyn bardzo osobistych. Niemniej jednak wiem, że Wielkanoc się zbliża, to nie tylko dlatego, że w związku z tym w DS World w Paryżu zaplanowano kolejne wydarzenie.
W ślad za Philippe Conticinim, którego zaproszono do salonu ekspozycyjnego marki DS Automobiles przed dwoma laty, DS World znowu ma coś dla łasuchów. A więc i dla mnie ;-) Chciałbym móc się znaleźć w przedświątecznym okresie w Paryżu i zajrzeć do DS World przy 33 rue François 1er. To właśnie tam rozwinie swój kunszt Chef Damien, który zaprojektował niesamowity deser dla DS. To herbatniki z kardamonem i imbirem w kładką z cytrusów uformowane w czekoladową kopułkę. Wygląda to naprawdę fajnie i chyba zastanawiałbym się, czy to zjeść, czy zachować ;-)
Chef Damien będzie obecny w DS World w Paryżu dwukrotnie i będzie można się tam z nim spotkać. Jeśli więc znajdziecie się w Paryżu w soboty 26. marca, bądź 2. kwietnia, to zajrzyjcie pod 33 rue François 1er – to bardzo blisko Pól Elizejskich, niedaleko l’Atelier Renault, czy C_42 Citroëna.
Oczywiście wstęp do DS World w Paryżu jest bezpłatny, natomiast każde z ciasteczek kosztuje 6 euro. Chętnie przekonałbym się osobiście, czy warto wydać tyle kasy za taki drobiazg. No ale ja jestem strasznym łasuchem, więc nie ma się co dziwić.
„Pomysły Damiena, jego śmiałość w doborze produktów, a jednocześnie wysokie wymagania w kwestii ich jakości, są tożsame z filozofią marki DS Automobiles” – twierdzi Julien Faux, Dyrektor DS World w Paryżu. – „To wielki zaszczyt móc gościć go w naszym salonie” – dodał dyrektor Faux.
Z kolei Chef Damien twierdzi, że „Wielkanoc, to czas świętowania i spotkań z rodziną i przyjaciółmi, a przy tym możliwość opracowania nowego przepisu i podzielenia się nim z jak największą ilością najbliższych. Marka DS jest dla mnie marką, która ucieleśnia to, co najlepsze we francuskiej branży motoryzacyjnej, w tym unikalne doznania wizualne i węchowe. Tworząc DéeSse („Boginię” – przyp. KG), ekskluzywne ciasto dla DS World Paris, chciałem zaoferować szerokiej publiczności wyjątkowe doznania smakowe”.
DS World w Paryżu zaprasza na degustację „Bogini” od soboty 19. marca przez cztery tygodnie, aż do soboty 15. kwietnia. A i samochodów tam na pewno nie zabraknie. Uczta dla wszystkich zmysłów gwarantowana!
KG; zdjęcia: DS Automobiles
Najnowsze komentarze