Nowa stołówka pomieścić może naraz 152 pracowników. Wraz z innymi tego typu obiektami zlokalizowanymi w fabryce Dacii w Mioveni przygotowuje codziennie 11.500 gorących posiłków. Warto podkreślić, że te dania oferowane są pracownikom bezpłatnie, a nad ich przygotowaniem i dystrybucją pracuje zespół przeszło 200 osób.
Posiłki przygotowywane są w centralnej kuchni, która codziennie zużywa średnio 8 ton żywności. Po przygotowaniu dania są rozwożone do każdej z już 23 stołówek, co pozwala na ich zlokalizowanie blisko miejsc pracy, bez wprowadzania niepotrzebnie długich przestojów taśm produkcyjnych fabryki.
„Od czasu przejęcia przez Renault w 1999 roku, Dacia nieprzerwanie inwestuje w poprawę warunków socjalnych swoich pracowników. W roku 2010 całkowite wydatki i inwestycje przeznaczone na bezpieczeństwo i poprawę warunków pracy przekroczyły wartość 60 milionów euro” – powiedział Radu Mavrodin, dyrektor działu HR Grupy Renault w Rumunii.
KG
zdjęcia: Dacia
Najnowsze komentarze