Chat with us, powered by LiveChat

Jak jedzą pracownicy fabryki samochodów? 23 stołówka w zakładach Dacii w Mioveni

0 25

Nowa stołówka pomieścić może naraz 152 pracowników. Wraz z innymi tego typu obiektami zlokalizowanymi w fabryce Dacii w Mioveni przygotowuje codziennie 11.500 gorących posiłków. Warto podkreślić, że te dania oferowane są pracownikom bezpłatnie, a nad ich przygotowaniem i dystrybucją pracuje zespół przeszło 200 osób.

Posiłki przygotowywane są w centralnej kuchni, która codziennie zużywa średnio 8 ton żywności. Po przygotowaniu dania są rozwożone do każdej z już 23 stołówek, co pozwala na ich zlokalizowanie blisko miejsc pracy, bez wprowadzania niepotrzebnie długich przestojów taśm produkcyjnych fabryki.

Od czasu przejęcia przez Renault w 1999 roku, Dacia nieprzerwanie inwestuje w poprawę warunków socjalnych swoich pracowników. W roku 2010 całkowite wydatki i inwestycje przeznaczone na bezpieczeństwo i poprawę warunków pracy przekroczyły wartość 60 milionów euro” – powiedział Radu Mavrodin, dyrektor działu HR Grupy Renault w Rumunii.

KG
zdjęcia: Dacia

Galeria

Jeśli na powyższej liście nie ma Twojego wydarzenia zajrzyj tutaj

polecamy

Może ci się spodobać również
avatar
  Subskrybuj  
Powiadom o