Gastronomia, będąca dla DS Automobiles formą ekspresji, podobnie jak kultura i moda, jest symbolem francuskiego stylu życia. Od momentu powstania firma DS Automobiles zgłębiła wiele aspektów świata kulinarnego. Po zorganizowaniu wielu niesamowitych doświadczeń kulinarnych w ramach naszego ekskluzywnego programu ONLY YOU PRIVILEGE, DS Automobiles utrzymuje pozycję w gastronomii, aby nadal przyciągać koneserów.
Julien Dumas ambasadorem kulinarnym DS Automobiles
Od 2010 roku francuski posiłek dla smakoszy jest wpisany na listę niematerialnego dziedzictwa kulturowego UNESCO. Przyjemność płynąca ze smaku, harmonia między człowiekiem a wytworami natury, staranny wybór dań spośród zbioru przepisów, który nie przestaje się wzbogacać, wspaniałe produkty, których smaki współgrają ze sobą, łączenie potraw i win, dekoracja stołu i szczególny język ciała podczas degustacji zostały określone jako niesamowita wiedza, sposoby dzielenia się i okazywania emocji.
Aby wesprzeć to zaangażowanie, Julien Dumas został ambasadorem gastronomii DS Automobiles. Wyróżniony gwiazdkami Michelin szef kuchni – pracujący w restauracji Bellefeuille w hotelu Saint James Paris – Julien Dumas oferuje sezonową kuchnię poświęconą naturze. Pasjonując się relacjami z dostawcami – ogrodnikami, rybakami i hodowcami – stawia na autentyczność rzemieślniczych wyrobów, oferując wysoką jakość smaku i wartości odżywczych.
Julien Dumas jest inspirowany przez spotkania i jego podróże, przez ocean, jego ryby, skorupiaki, wodorosty i trawy przybrzeżne. Ta podróż wpisuje się w ekologiczne podejście do gotowania.
Jako ambasador gastronomii DS Automobiles, Julien Dumas jeździ nowym DS 7 E-TENSE plug-in hybrid, samochodem który oferuje możliwośc przejechania do 65 kilometrów w trybie zerowej emisji. Dzięki swojej technologii, doborowi materiałów i elegancji, nowy DS 7 E-TENSE jest zaproszeniem do francuskiej sztuki podróżowania. To idealny wspólnik do odkrywania nowych pomysłów i spotkań z producentami poszukującymi produktów wysokiej jakości.
“Bardzo cenię podejście DS Automobiles, tak samo pod względem zamiłowania do francuskiego doświadczenia, jak i rozwoju w technologii, aby być częścią transformacji energetycznej. Jeśli przełożę te wartości na moje własne pole, to są to filary mojej kuchni, na których mi zależy: sezonowej i bliskiej środowisku. Podobnie jak DS Automobiles, ściśle współpracuję z rzemieślnikami. Wyhodowałem własny ogródek kuchenny i jestem bardzo związany z morzem. W moim menu i jego nagłówkach opowiadam o moich podróżach między miastem a wodą. Te podróże to zawsze nowe doświadczenie, którym uwielbiam się dzielić.” – powiedział Julien Dumas, ambasador gastronomii DS Automobiles
“Kiedy mówisz o francuskim dziedzictwie, gastronomia jest niezbędna. Szef kuchni Julien Dumas ma wyjątkowy przepis, jest bardzo blisko ludzi, z którymi pracuje. Te relacje przekładają się na wspaniałe historie i niezwykłe dania. To dążenie do doskonałości, dzielenie się i ta autentyczność to wartości, które są nam drogie. Razem chcemy pokazać francuski styl życia. Odpowiedzialność za środowisko naturalne jest również wspólną misją, ponieważ DS Automobiles od 2024 będzie wprowadzać na rynek wyłącznie modele w 100% elektryczne.” – dodała Béatrice Foucher, dyrektor generalny DS Automobiles
Julien Dumas będzie uczestniczył w nowych doświadczeniach wokół Sztuki Podróżowania jako ambasador kulinarny. W ciągu najbliższych kilku miesięcy szef kuchni przedstawi wszechświat doznań smakowych z pokazem doskonałości savoir-faire swojej kuchni i DS Automobiles.
W roli ambasadora DS Automobiles Julien Dumas dołącza do Jean-Érica Vergne’a, dwukrotnego mistrza Formuły E i kierowcy DS PENSKE Formula E Team.
źródło: Stellantis
Najnowsze komentarze